Cum să rupi lanțurile și să scapi de un job care nu-ți place - Toma Grozăvescu

Am făcut un mic calcul și în ultimele 7-8 săptămâni am muncit în medie cam 55 de ore pe săptămână? O fi mult, o fi puțin? Nu știu și nici nu prea contează.

De ce?

Pentru că nu se simte ca „muncă”. Cel puțin nu în mare parte a timpului.

Sigur, fac lucruri de care nu pot spune că sunt neapărat pasionat. Chiar acum vreo 2 ore am terminat de adunat hârtiile pentru contabilitate pentru luna anterioară. Mâine tre să sun vreo doi clienți care întârzie cu plata facturilor.

Îmi place asta? Deloc. Doar că cineva trebuie să o facă.

Dar, în general, 60-70-80% din timp pot face ceea ce îmi place.

Și acesta cred că e „secretul” meu nu prea ascuns.

Dacă te-ai întrebat cum pot fi mai mereu cu zâmbetul pe buze, e pentru că mi-am găsit, sau mai specific mi-am ales, un job care îmi place.

Și ajung la o greșeală pe care mulți dintre noi o facem: credem că decizia nu e la noi.

Nimerim într-un job și apoi ne complacem având impresia că nu putem schimba nimic.

Dar, așa cum scriam și într-un articol anterior, ține în primul rând de noi să fim fericiți la locul de muncă. Chiar dacă, să spunem, ai o pasiune care nu se potrivește neapărat cu un job existent, există multe alte surse de fericire și împlinire la locul de muncă.

Să ai colegi faini, un șef care te ajută să crești, oportunitatea de a face lucruri noi, salariu pe măsura rezultatelor, cu toate contează și contribuie la sentimentul de entuziasm, sau dezgust, față de locul de muncă.

Și dacă nu le poți obține pe astea, știi ce? Nu te ține nimeni și nimic legat acolo.

Să fim serioși, au apus de mult vremurile când o persoană se putea aștepta să lucreze pe același post, sau la aceeași companie, toată viața.

Personal mi-ar plăcea să lucrez în același loc timp de 30 de ani, dar dacă lucrurile se schimbă știu că am oportunitatea să pivotez, să o iau într-o altă direcție.

Și doamne ajută, avem de unde alege în ziua de azi.

Știai că în Timiș avem cel mai mic șomaj din toată țara? Sub 1% dintre cei înregistrați ca fiind în căutarea unui loc de muncă nu și-au găsit unul.

Sunt enorm de multe site-uri și evenimente unde poți merge pentru a-ți găsi un job.

De fapt, scriu articolul de astăzi la invitația celor de la Hipo care organizează la Timișoara o nouă ediție a târgului Angajatori de TOP unde 70 de companii vin cu peste 3.000 de oportunități de carieră. 3.000!

Angajatori de TOP Timisoara 2018

Majoritatea, din ce înțeleg, sunt în Inginerie şi Producţie, IT, Retail, Automotive, Servicii şi BPO, FMCG.

Nu știu cum să zic, dar faptul că nu avem de unde alege nu mai este o scuză în ziua de azi.

Ah și mai voiam să mă laud puțin cu faptul că subsemnatul va ține un training de productivitate/time management ^_^  în cadrul evenimentului.

Pentru că da, vor fi și o mulțime de workshop-uri pentru a te ajuta să-ți dezvolți competențe importante „pe piața muncii” și va exista chiar și un stand unde poți primi de la specialiști feedback pentru CV-ul tău.

Mai multe informații despre eveniment și ce trebuie să faci pentru a participa găsești pe site (participarea e gratuită și se face pe bază de CV).

Cred cu tărie că aproape oricine poate fi fericit la locul de muncă. Nu la ORICE loc de muncă, dar poate găsi unul care să-l împlinească. Asta e părerea mea proprie și personală, dar în care cred foarte mult.

Dacă mai vrei o idee mai „high level” care să te ajute să înțelegi cum ar trebui să-ți vezi rolul profesional, citește și articolul acesta.

Sper să ne vedem între 19-20 octombrie la Centrul Regional de Afaceri ^_^

Articolul este susținut de hipo.ro

P.S. Dacă ți-a plăcut articolul, probabil le-ar plăcea și prietenilor tăi. Dar nu putem ști dacă nu dai share, nu? 😛