Au deschis 1, pardon, 5, și în Timișoara! - Toma Grozăvescu

Da, începând de joi, 21 iunie, avem Mega Image și în Timișoara. Am ajuns și eu la deschiderea primului magazin și o să vă povestesc mai în detaliu de ce am plecat atât de plăcut impresionat.

Înainte însă, o scurtă poveste să înțelegeți și titlul 🙂

Cred că am auzit și interacționat prima dată cu Mega Image undeva prin 2011/2012, când eram într-un ONG și am mers la o întâlnire cu colegii din București.

Am fost cazați foarte aproape de unul (loc de unde ne-am aprovizionat cu bere pentru discuțiile mai puțin formale).

Fast forward vreo trei ani mai târziu când am ajuns din nou în București.

Îmi amintesc și acum, eram în taxi, cred că în zona Victoriei. Mă uit pe geam, clădirile par cunoscute. „Oare pe aici am stat data trecută?” mă gândesc.

Apoi văd un Mega Image și mă gândesc „Da, da, asta e zona! Uite și un Mega. Ah ce petrecere am avut acum 2-3 ani…”.

Doar că taxiul merge în față și că se vezi: încă un Mega Image.

„Hmm, totuși cred că pe aici am stat de fapt.”

Apoi mergem și încă un Mega, apoi încă unul și încă unul.

Până când mi-am dat seama că de fapt cu trei ani în urmă am stat departe de locul în care mă aflam acum în taxi, dar București-ul e împânzit de Mega Image :))

Nu știu cum e în alte orașe, dar în Timișoara dacă spui că stai „Lângă Kaufland din Șagului” ăsta e un indicator destul de bun.

Dar dacă îi spui unui bucureștean că ești lângă un Mega Image o să înceapă să râdă de tine pentru că sunt efectiv aproape la fiecare colț de bloc (multe sunt franciza Shop & Go, dar tot logo-ul lor e pe ele).

Să revin la titlu.

Spuneam că am ajuns la deschidere și că joi am avut primul Mega Image în Timișoara. Doar că de ziua următoare, vineri, au mai apărut încă patru :))

Magazine mici, de cartier, dar aparent cei de la Mega Image urmează aceeași strategie ca în București: vrei nu vrei, tot la noi ajungi. În București deja sunt și glume legat de ce loc mai găsesc să deschidă un Mega.

Ashe, acum că am explicat titlul, vă mărturisesc că am fost foarte curios: cu ce naiba mai poate veni nou un supermarket în Timișoara? Adică… nu avem de toate deja?

Chiar scrisesem acum câteva zile un articol legat de afacerile de tipul „și eu”, afaceri care nu se diferențiază cu nimic.

Ei bine, ca antreprenor și om de marketing am fost puțin dat pe spate de cercetarea care a stat în spatele deschiderii magazinului și a ofertei de produse pe care au gândit-o.

Mi se pare că cei de la Mega Image au înțeles peeeerfect piața. Când îmi povestea fata care ne-a făcut turul magazinului (dacă citești articolul ăsta, îmi pare rău că ți-am uitat numele) cum este gândit acesta, ce oferă, eram „ahmmm, da, da, clar e nevoie de asta”.

Magazinul din Timișoara, și cele care mai urmează să se deschidă, au câteva lucruri care mi se pare că se pliază la fix pe nevoile oamenilor. Câteva categorii de public țintă și probleme pe care le rezolvă ar fi:

Mâncare rapidă

Au două raioane unde găsești mâncare gătită, pe care o poți încălzi seara când ajungi acasă sau pe care o poți lua la birou și să o mănânci la prânz. Gama Mega Apetit parcă îi spune, acoperă fiecare moment al zilei, de la sandvișuri, aperitive, salate, până la supe și ciorbe sau feluri principale.

Bunatati gata preparate Mega Image Timisoara

Mi se pare că au înţeles perfect nevoia celor care au foarte mult de muncă, care au o viață activă și nu au timp să gătească acasă.

Produse românești

La raionul de legume fructe, spunea fata care ne-a făcut turul, încearcă pe cât posibil să aducă produse locale. Am găsit și pe site-ul lor o secțiune unde îi poți contacta dacă ești furnizor.

Și la rafturile menționate mai sus, unde găsești mâncare gătită, o parte din ea e făcută de bucătari români, după rețete tradiționale.

De asemenea, găsești des printre rafturi compoturi, brânzeturi, lactate, gemuri, produse de panificație create după rețete tradiționale.

Healthy, bio & stuff

Au o secțiune Equilibrum unde găsești tot felul de nebunii, de la suplimente alimentare, la produse bio, ceaiuri de care nici măcar nu ai auzit dar care sunt super sănătoase și multe altele.

Produse Sanatoase Mega Image Timisoara

Am aruncat o privire pe acolo, căutam ceva ceaiuri pentru un experiment pe care vreau să îl fac, și am văzut multe produse interesante pentru cei care sunt cu d-astea. Plus că nu sunt doar 1-2 rafturi, ci vreo 6-7 dacă nu mă înșel.

Prețuri mici

E clar că o mare parte dintre cei care mergem la supermarket o facem pentru prețurile mai mici. Ca să răspundă acestei nevoi, au o mulțime de produse marcă proprie, le recunoști după logo-ul 365 și Delhaize.

Per total nu am reușit să-mi fac o părere asupra prețurilor, nu știu dacă sunt comparabile/le bat pe cele din Kaufland/Auchan, dar aceste produse marcă proprie sigur sunt competitive.

Consultanță

Când spun consultanță, chiar la asta mă refer. Adică nu e doar cineva care îți spune unde găsești tahini sau pește la conservă. Sunt oameni pregătiți să te ajute să construiești o rețetă pornind de la un ingredient principal!

Nu m-aș fi gândit niciodată la asta, dar mi se pare super tare. Cel puțin eu m-am trezit când eram la cumpărături, și nu doar o dată, cu un pachet de paste în mână sau un alt produs aflat la ofertă, dar să nu știu dacă șunca e potrivită pentru rețetă sau de ce alte ingrediente mai am nevoie.

Oamenii ăștia (îi recunoști după cămașa roșie) sunt pregătiți să îți recomande rețete pornind de la un ingredient!

Mind = blown

Noh, poate am impresia asta doar fiindcă am mers cu așteptări scăzute, așteptându-mă să văd doar un alt supermarket, dar oamenii ăștia mi-au dovedit că știu business și că înțeleg nevoile comunității.

Cred că orice antreprenor sau om de marketing poate învăța lucruri valoroase de la cei de la Mega Image și vă recomand să dați o fugă pe acolo, să vedeți ce și cum, în primul rând pentru produse.

Pe termen mediu și lung rămâne de văzut care este mai exact poziționarea lor și ce vor reuși pe o piață în care Kaufland și Auchan reprezintă principalele destinații pentru cumpărăturile săptămânale, iar Profi este locul mai apropiat unde mergi când nu ai multe de cumpărat.

Dar vorba aceea, om trăi și om vedea!

P.S. Mai au și o gamă de produse de îngrijire personală, Etos parcă îi zice. Probabil o să scriu un review despre un spray cu sare de mare care te ajută să-ți aranjezi părul ^_^

P.P.S. Magazinul e în Calea Șagului, chiar lângă sensul din Iuliu Maniu.