De vizitat în Timișoara: The Charlatan’s Pub - Toma Grozăvescu

Trebuie să recunosc, când am mers spre baie m-am uitat stânga-dreapta, chiar și pe sub scări, dar nu am văzut nici un spiriduș.

În rest, mi se pare că cei de la The Charlatan’s Pub chiar au reușit să aducă o bucată de Irlanda în Timișoara.

Meniul, vibe-ul locului și personalul te introduc în starea aia de pub în care parcă devii mai energic, gesticulezi mai mult și povestești cu voce mai tare.

Chiar și prietena mea, care nu e deloc băutoare de bere (de obicei când gustă de la mine face o față de yeeks) a intrat totuși în atmosferă și a băut o jumătate de pint de Guinness.

Dar să le luăm pe rând:

Îl știu pe The Charlatan’s Pub de când era mic (acum are frumoasa vârstă de 4 săptămâni).

Ba, dacă mă gândesc mai bine, chiar dinainte să se nască. Acum vreo 2 luni voiam să merg cu niște prieteni la un pahar (de vorbă bineînțeles) în Bierhaus doar pentru a vedea că acolo e un șantier.

Câteva săptămâni mai târziu a răsărit ca un Phoenix Irlandez (care nu are legătură cu fosta locație) un nou pub care, nu știu cum, dar are puterea de a face oamenii să întoarcă capul.

Pe bune, când treci pe lângă ochii îți rămân ațintiți spre interior. 

E ca în desenele animate când corpul continuă să meargă mai departe dar capul stă pe loc și se uită fix la ceva.

Nu știu de ce, o fi contrastul dintre lumina din interior și semi-întunericul de pe stradă, sau designul interior, dar am pățit-o și eu de vreo 2 ori (ultima dată sâmbăta trecută când am vrut să merg așa pe sistemul „surpriză!” dar nu am găsit loc).

Dar am văzut și alți oameni de pe stradă pățind asta. 

Ei bine, fiindcă un citat de pe Facebook mi-a spus să-mi urmez visele, joia trecută, pentru a sărbători faptul că am terminat de luat niște pastile și aveam voie să beau, am convocat-o și pe Aliana și am mers în recunoaștere pe la noul pub.

Am prins un loc aproape de intrare așa că puteam observa tot localul care apropo, deși era doar joi, era plin.

The-Charlatan's-Pub-Timisoara-Toma-Grozavescu

Dacă ai fost prin Bierhaus înainte, configurația a rămas la fel, adică sunt mese și jos și la etaj.

Îmi place tare mult locul pentru că, așa cum am spus mai sus, are un vibe de pub. Pare locul perfect în care să mergi cu colegii după muncă, sau să te vezi cu prietenii să mai povestiți (dar musai mai energic).

Ce mi-a plăcut iarăși a fost faptul că nu doar numele e de irish pub.

Pe prima pagină a meniului nu te ia cu „șnițel de pui cu cartofi prăjiți”, ci vezi direct plăcintă irlandeză sau tocăniță de vită cu legume ori fish & chips.

Chestii d-astea care devin mai light dacă sunt stinse cu o bericică.

Meniu The Charlatan's Pub Timisoara

Eu la astea m-am oprit, mai ales că porțiile sunt sănătoase și nu am mai avut loc nici de desert (nu știu dacă mărimea porțiilor e inspirată din Irlanda sau din Banat, probabil ambele).

Dar sunt și lucruri mai „normale” în meniu dacă vrei să mergi cu cineva care nu s-ar băga la cele enumerate mai sus.

Ce mi-a mai plăcut e faptul că au pregătit niște pairing-uri de bere și mâncare (nu știu să mai fie alt loc în Timișoara care să facă asta).

Mă rog, de fapt am spus asta pentru că voiam să mă laud că am nimerit combinația de plăcintă irlandeză de vită și Guinness înainte să văd că e recomandată ca pairing. Talent, ce mai 🙂

La băutură punctul forte e clar berea alături de câteva whiskey-uri pe care am înțeles că nu le mai găsești în alte locuri din Timișoara. Eu sunt fanul berilor negre/brune/nefiltrate așa că m-au nimerit din plin.

Prețurile sunt medii aș zice eu.

Adică mai sus menționata „plăcintă” a fost vreo 30 și ceva de lei sau o tocăniță + Guinness sunt vreo 45 de lei. Cam cât dai în majoritatea localurilor din Unirii să te saturi și să te hidratezi.

Prietena mea, care a fost la mama pub-urilor irlandeze acasă (Dublin) a zis că singurul lucru care mai lipsește e să fie mai plini pereții de tablouri, poze etc. În rest e ca acolo. Și piticii cu pălărie verde și o oală de aur aș spune eu, dar nah 😛

Nu aș putea să-i fac un rezumat mai bun decât ce au ales ei ca slogan: beer & friends. Și mâncare noh, că doar suntem români.

Acestea fiind spuse, cred că The Charlatan’s Pub e un loc pe care merită să-l vizitezi în Timișoara.

Până atunci, sănătate, sau sláinte cum spunem noi, cei cu Guinness-ul în sânge:P

Dacă ai fost pe acolo, sunt curios de părerea ta, dacă a fost la fel experiența.

Ți-a plăcut articolul? Probabil le va plăcea și prietenilor tăi, dar nu putem ști dacă nu îl distribui, nu? ?